Theme editor

Ülkemizde Yaşanılan Son Depremler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

admin

Yönetici
Konular
12
Meslek
Yazılım Mühendisi
Thread owner
Selamlar,

Ülkemizde yaşanılan son depremler gündem olmaya başladı özellikle Balıkesir'de yaşanılan depremler ülkemizde bazı şehirlerimizde de hissediliyor.

Konu hakkında düşünceleriniz nedir, büyük İstanbul dedikleri böyle birşey mi olacak?

Ayrıca bu tür durumlar için yardıma ihtiyaç sahip olan kişiler için neler yapabiliriz. Bu durum hepimizin başına gelebilecek birşey yarınlara hazır olmamız gerekiyor.

Bizim başımıza gelince bize uzatılan yardım eli gibi, bu durumu yaşayanlara bizde el uzatmamız gerekiyor.

Öncelikle büyük İstanbul depremi oldu bitti şükürler olsun diyorlar ama Allah bilir. Şahsi düşüncem böyle durumlarda yapılması en önemli konu bilinçlenme. İnsanlarımız bilinçsizce hareket ediyor. Kendim için örnek vericek olursam oturduğum apartmanda kat katlar hariç özellikle 2 3 e kadar olanlara tek dediğim kaçmadan önce savunma birinci katta kiler içinde kapı her zaman açık fakat sorun şurada Taktiri ilahi ne der diyorum ona karışamayız tabikide
Fakat önlemler alınması gerekiyor. Basit örnek duvarlara dolapları sabitlenmesi, deprem çantası vs gibi. Birde deprem anında panik olmadan hayat üçgeni yapmak en önemlisi de o. Yardım açısından da olan bölgelerde kim var ise direk irtibata geçip gerekli yerlere yardımların ulaşmasını sağlamak olacaktır. Daha bir çok şey var bilinçlenme konusunda anlatmak istediğim ve bir çok konu var fakat herkes düşüncesini belirttikten sonra ayrı bir konu olsun oda başını ağrıtmayayım

Geri